fbpx

Μας Ρωτάτε; Σας Απαντάμε…Νέα Ψηφιακή Εποχή H.265 HEVC

Φυλλάδιο για Επαγγελματίες (HORECA)
1 Μαΐου 2019
telemax_anemistiras_orofis_wi-fi_ces603fl
Έξυπνος Ανεμιστήρας Οροφής με Wi-Fi & Τηλεχειριστήριο
22 Ιουλίου 2020

Τι είναι πάλι αυτό το H.265 HEVCS;
To H.265 HEVCS είναι ένα πρωτόκολλο κωδικοποίησης Video για μεταφορά υψηλής ποιότητας εικόνας. Πρόκειται για την εξέλιξη του πρότυπου συμπίεσης βίντεο H.264 ή MPEG-4 AVC, και ένα από τα συστήματα συμπίεσης που χρησιμοποιείται από Blu-ray. Η τεχνολογία HEVC διπλασιάζει την αναλογία συμπίεσης δεδομένων σε σύγκριση με H.264 στο ίδιο επίπεδο ποιότητας εικόνας. Αυτό σημαίνει ότι το συμπιεσμένο αρχείο βίντεο θα είναι το μισό μέγεθος σε σχέση με ένα αρχείο βίντεο συμπιεσμένο με H.264. Επίσης, για δεδομένο ρυθμό μετάδοσης bit rate, η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλύτερη. Η τεχνολογία H.265 μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 8 K UHD και ανάλυση μέχρι 8192 x 4320.

Τι; Δηλαδή πάλι θα αλλάξουμε τηλεοράσεις;
Τηλεοράσεις που δεν είναι συμβατές με DVB-T2 H.265 δεν θα μπορούν να έχουν εικόνα. Οι τηλεοράσεις που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην αγορά, κατά μεγάλη πιθανότητα είναι συμβατές και δεν θα έχουν πρόβλημα, αλλά τηλεοράσεις έστω και λίγο παλαιότερες δεν είναι σίγουρο εάν θα παίζουν. Τότε, ο καταναλωτής θα πρέπει να προμηθευτεί έναν επίγειο ψηφιακό αποκωδικοποιητή για να μπορέσει να δει εικόνα.

Και γιατί μας παιδεύουν έτσι;
Το πρότυπο H.265 χρησιμοποιείται ήδη στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Η μετάβαση είναι εθνικό θέμα διαχείρισης συχνοτήτων. Με τη νέα κατάσταση, και λόγω του διπλασιασμού των καναλιών που θα “χωράνε” σε συγκεκριμένες συχνότητες, θα απελευθερωθεί φάσμα για άλλες χρήσεις, κυρίως για να ανοίξει ο δρόμος για δίκτυα τηλεφωνίας επόμενης γενιάς.

Πότε θα γίνει η μετάβαση στη χώρα μας;
Η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τη ρύθμιση τεχνικών θεμάτων της ψηφιακής τηλεόρασης που εκδόθηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, άνοιξε το δρόμο για τη σταδιακή μετακίνηση συχνότητας των τηλεοπτικών σημάτων εντός του 2020, ώστε να απελευθερωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σίγουρα εντός 6μηνου, το φάσμα των 700ΜHz. Οι δυο πάροχοι δικτύου, η ΕΡΤ και η Digea γνωρίζουν πλέον τους νέους διαύλους, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη η υπουργική απόφαση που κατοχυρώνει τις δυο πολυπλεξίες και τις συγκεκριμένες συχνότητες στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Τον Ιούλιο του 2020 θα πραγματοποιηθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεση του φάσματος στη ζώνη των 700 MHz (ψηφιακό μέρισμα 2) το οποίο προορίζεται για την ανάπτυξη των δικτύων 5ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας (5G).

Και γιατί να επιλέξω την Telemax για επίγειο ψηφιακό αποκωδικοποιητή T2 H.265 HEVC;
Οι ψηφιακοί αποκωδικοποιητές της Telemax έχουν 2-1 τηλεχειριστήριο το οποίο προγραμματίζεται να «διαβάζει» το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Έτσι, θα χρειάζεστε ένα χειριστήριο τόσο για τον δέκτη όσο και για τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης σας. Σημαντικά πλεονεκτήματα της Telemax είναι και το μεταλλικό περίβλημα (για την καλύτερη απαγωγή θερμότητας και άρα πιο σταθερή απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της συσκευής) καθώς και το πληκτρολόγιο επάνω στη συσκευή, με το οποίο μπορείτε να χειριστείτε τον δέκτη σε περίπτωση που χάσετε το τηλεχειριστήριο.
Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην ταχύτητα του επεξεργαστή για την γρήγορη λειτουργία της συσκευής και άρα την εναλλαγή καναλιών χωρίς καθυστερήσεις. Ακόμη, διαθέτει ελληνικό μενού, ελληνικό EPG (εβδομαδιαίο), ελληνικό TELETEXT VBI/OSD, ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης και menu λειτουργιών σε πολλές γλώσσες. Παρέχονται και USB-PVR λειτουργίες, για εγγραφή και αναπαραγωγή προγραμμάτων σε USB Stick ή εξωτερικό σκληρό δίσκο, ενώ διαθέτει και λειτουργία timeshift. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής multimedia αρχείων μέσω της θύρας USB.

Περισσότερα θα δείτε στον παρακάτω μας σύνδεσμο: https://www.telemax.gr/product-category/sound-vision/

Translate »